Může ohrozit aféra Blanická 22-Gate politickou stabilitu na Praze 2?

15. 02. 2016 11:09:26
Po aféře WATERGATE a neméně slavné české NAGY-GATE,která vedla k pádu Nečasovy vlády, prožívá nyní Praha 2 svou BLANICKÁ 22-GATE.

K úniku citlivých dat z ústřední kanceláře spolku OŠB- Občané za šťastné bydlení, který je součástí radniční koalice, se vyjádřil předseda klubu zastupitelů tohoto spolku vystupující pod pseudonymem „flétnista“.

Pane předsedo, jaká opatření jste v souvislosti s únikem citlivých dat přijali?

Jak už bylo v úvodu naznačeno, naše vedení nyní pracuje v přísné ilegalitě a jeho členové na veřejnosti vystupují výhradně pod tzv. „nicky jako flétnista, volička, fialka,četkař, makléř, školnice, apod.Tahle praxe se nám osvědčila při diskuzích na našich webových stránkách, než jsme ji nakonec vypnuli úplně.Z takové diskuze s občany totiž nikdy nic kloudného nevzejde. Ovšem tím naprosto zásadním opatřením byla povinná instalace severokorejského operačního systému Naenara do všech počítačů našich členů a zřízení mailových schránek na severokorejském státním serveru.

Jak mailová komunikace v tomhle systému funguje, především jakým způsobem je zajištěna ochrana úniku dat?

Mailové schránky občanů KLDR jsou nastaveny pouze na příchozí poštu, veškerá odchozí pošta je přesměrována na mailovou adresu severokorejského vůdce Kim Čong-una. Jako aktivní hráč na flétnu jsem vloni absolvoval stáž v Orchestru Pchjongjangského rozhlasu a tehdy se mi s pomocí severokorejských přátel podařilo zajistit tuhle službu na ochranu citlivých dat i pro náš spolek. Ovšem s tím rozdílem, že odchozí maily členů OŠB nejsou automaticky přesměrovány na soudruha Kima, ale na mne.

Inspirovali jste se kromě již zmíněné Severní Koreje ještě jinde v zahraničí?

Od nešťastného incidentu s únikem dat pracujeme důsledně na principu tzv. omerty. Cenné zkušenosti v tomto směru jsme načerpali od italských kolegů z neapolského spolku Camorra. Ale poohlédli jsme se i ve Spojených státech. Třeba na občanském sdružení Ku-Klux-Klan je nám sympatické, že dokáže naprosto precizně definovat svého nepřítele. My jsme tuhle množinu zúžili na opoziční zastupitele, jejich žijící rodinné příslušníky a jejich přátele na Facebooku.

Jaká další bezpečnostní opatření jste přijali?

Velmi se osvědčil institut „Komisaře pro kontrolu komunikace“ (KKK). „Káčka“ mají pověření provádět 24 hodin denně namátkové přepadové kontroly mobilních telefonů i počítačů našich členů. Je to podobný systém jako u vrcholových sportovců, kteří musí být připraveni podrobit se kdykoli kontrole antidopingového komisaře na zakázané látky v moči. My kontrolujeme našim členům zakázaná telefonní čísla v mobilech, případně alternativní mailové schránky.

Nastaly při náběhu na nový systém ochrany dat i nějaké problémy?

V podstatě marginální. Nicméně stalo se kupříkladu, že jeden z našich členů nahlásil prostřednictvím mailu tzv. kontakt s nepřítelem, zpráva ovšem byla chybou serveru omylem odeslána nikoli na můj mail, ale na mailovou adresu soudruha Kim Čong-una. Severní Korea tehdy během dvou hodin vyhlásila všeobecnou mobilizaci a odpálila čtyři rakety Tepodong-2 na Japonsko. Ale to jsou prostě takové ty běžné provozní lapálie při zavádění jakéhokoli nového systému.

Objevily se poplašné zprávy, že únik dat z vašeho sdružení může destabilizovat politickou situaci na Praze 2.

Situaci mám plně pod kontrolou, veřejnost a hlavně naše voliče mohu uklidnit. Ani letos tak rozhodně nepřijdou o oblíbené Koncerty v parcích Prahy 2 pod moji záštitou. Na Karlově náměstí vystoupí již zmíněný třistačlenný Orchestr Pchjongjangského rozhlasu, účast přislíbili i Přátelé italské opery z našeho partnerského sdružení z Neapole, kteří navíc přislíbili aktivní pomoc při výběru dobrovolného vstupného. Nepochybuji, že vystoupení našich korejských přátel bude lahůdkou především pro pravověrné jazzmany. Zvláště když prozradím, že autorem všech původních textů korejských lidových písní i jejich big-bandového aranžmá není nikdo jiný než sám „inteligentní vůdce“ Kim Čong-un. Motto koncertu ve volném překladu z korejštiny bude znít asi takto: Severokorejský lid žije šťastně ve šťastné zemi, nechť šťastně bydlí i naši soudruzi na Praze 2.

Pane předsedo, děkuji za rozhovor.

Autor: Honza Vranik | pondělí 15.2.2016 11:09 | karma článku: 10.43 | přečteno: 551x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.53 | Přečteno: 440 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.96 | Přečteno: 1300 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 446 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 261 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 9 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 755

Občan Prahy 2, který vnímá a komentuje věci kolem sebe.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: 

Většinou se jedná o nadsázku a ironii, i když fiktivní osoby mají v drtivě většině svůj reálný předobraz!

Nadsázka a ironie, ochota "dělat si srandu" sami ze sebe byly odjakživa našemu národu vlastní, ovšem čas trhnul oponou. Smrtelně vážně bereme vše, co je nám předžvýkáno v mediích, smrtelně vážně bereme i sami sebe, aniž bychom byli schopni minimální sebereflexe, jak jsme vlastně často až uboze směšní, 

Nadsázka pak často i zde na tomto blogu zůstává nepochopena. Možná i proto,že styl a tón řeči "respondentů" v oněch fiktivních rozhovorech zřejmě jen věrně kopíruje smutnou politickou realitu současnosti. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...